Glasräcken

Glasräcken

Vi har lösningen på just ert önskemål, gäller det privat eller offentlig miljö, vi löser det. Hos oss kan ni köpa ert räcke till altan, balkong, trapp, staket eller om du har något annan idé. Vi kan erbjuda räcke i rostfritt eller i aluminium. Vi hjälp er att skräddarsy just er önskan av att lättskött räcke. Våra räcken levereras alltid med godkända säkerhetsglas!

Nedan kan du läsa om våra räcken, de olika glasen vi rekommenderar och våra stolpar. Vill du montera själv? Vi tipsar om hur du når bästa resultat.

Rostfria och aluminiumräcken

Väljer ni rostfritt rekommenderar vi att använda högglanspolerat rostfria produkter tillverkade i AISI316 eller AISI304 för att stå emot den utsatta miljön här på västkusten. Vid användning av rostfritt inomhus kan du givetvis välja borstat utseende. Om valet faller på aluminium erbjuder vi er samma möjligheter som i rostfritt, du får även här ett aluminium som står emot dom tuffa väderförhållandena på västkusten. Till detta kan du välja överliggare i rostfritt eller ek.

Du bör tänka på att räcket skall alltid vara 110 mm högt från golv till översta delen.
Är du osäker eller har frågor så finns vi för dig 0526 – 149 00

Se på några av vår kunders räcken:

Rostfri 1

Rostfri 2

Rostfri 3

Rostfri 4

Rostfri 5

previous arrow
next arrow
Slider

Våra olika stolpar

Du kanske redan har ett räcke i trä och vill byta ut till något mer underhållsfritt istället för att skrapa och måla. Valet av ditt nya räcke kan variera mellan trä, aluminium eller rostfritt. En fördel med ett glasräcke är att du inte har något större underhåll.

Behåll dina befintliga stolpar eller bygg själv i trä! montera enkelt glas som du får måttanpassade för just ditt räcke. Du löser det med att montera klämfästen i rostfritt och ett underhållsfritt glas. På köpet får du en både öppnare och luftigare känsla, samt ett bättre vindskydd. 

I vår utställningshall kan du se våra olika stolpar, låna gärna med våra “prov”-räcken hem för att lättare se vilket som passar just din altan eller balkong.

Läs mer om våra olika stolpar.
Läs mer

Olika glas, olika olika användningsområden

Valet av glas i räcken skiljer sig ofta åt om det gäller privat eller offentlig miljö. Det kan variera beroende på din plats och räckets syfte. Läs mer här om våra olika glas och deras användningsområden.
Läs mer

Svalson - Cit i Lä

På Västkusten är det till och ifrån rätt blåsigt. Varför inte ha möjligheten att alltid kunna sitta i lä. Öppet för sol men stängt för vind när du njuter av en kopp kaffe eller en god måltid. Låt oss hjälpa dig med just ert skydd. En höj- och sänkbar inglasning till er restaurang eller till din altan. Maximera utnyttjandet av just er uteplats med Svalson Cit i Lä. Detta system är lätt att använda, med ett enkelt handgrepp höjs och sänks den rörliga delen och med hjälp av motvikten stannar det reglerbara glaset där du vill. För optimal säkerhet monterar vi ett snäpplås. Väljer du slipade glaskanter istället för aluminiumprofilen runt glaset ger det ett mer rent uttryck. Till detta kan du komplettera med ett tak eller en markis för att även skydda dig mot regn.

Svalson 1

Slider
Top